over ons / werkwijze

Over ons

Wij van Royal Car Import zijn een jong en ambitieus bedrijf dat zicht met name richt op het importeren van Duitse auto’s. Het is ons doel om U als klant zo goed mogelijk bij te staan tijdens het importeren van uw auto, of dit nu is door alleen de rest-BPM te berekenen of door het gehele importtraject in handen te nemen.

Door onze ervaringen op het gebied van auto’s importeren weten wij dat veel importbedrijven en zelfs de overheid inspelen op de onwetendheid van veel mensen. Deze onwetendheid is ook zeer zeker niet raar gezien het feit dat de wet en regelgeving aan grote veranderingen onderhevig zijn.
Wij willen U het tegendeel bewijzen, ook als een auto op een eerlijke manier word ingevoerd vallen er grote voordelen te behalen!!

Stappenplan auto-import

Hieronder een zeer korte samenvatting van het stappenplan in de handleiding die wij leveren bij de importpakketten. U kunt dit stappenplan gebruiken om zich alvast een beetje te oriënteren of om te kijken of U het allemaal zelf wilt doen. Voor meer informatie betreffende BPM of andere importzaken kunt U andere pagina’s van deze site raadplegen of contact met ons opnemen.

Stap 1
Nadat de auto is gekocht is het zaak dat er exportkentekens (ausfuhrkennzeichen) worden gemaakt. Indien U de auto bij een dealer (garage) koopt regelen zij dit in de meeste gevallen voor U. Houdt er wel rekening mee dat veel duitse autodealers vaak een week de tijd nodig nemen om het papierwerk af te ronden, het is daarom handig hier vooraf afspraken over te maken met de verkopende partij.

Stap 2

Rest-BPM waarde berekenen en onderbouwen op het BPM aangifte formulier. Dit formulier dient ingeleverd te worden bij een belastingloket. Deze stap kunnen wij voor U uitvoeren, wij hanteren hiervoor een standaard tarief van € 60,-. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over de BPM.

Stap 3

Afspraak maken voor een keuring bij de RDW. U kunt er voor kiezen zonder afspraak naar een keuringsstation te gaan, dit zorgt echter vaak voor lange wachttijden.

Stap 4

Na de RDW keuring duurt het vaak een week voordat de benodigde kentekencard binnen is. Hiermee kunt U de Nederlandse kentekenplaten laten maken. Enkel nog een verzekering afsluiten en u bent klaar om de weg op te gaan.